Heikki Vesanen, Hovirinnan tila

Tuotamme kuivaa heinää pikkupaaleissa. Heinää kuivataan niiton jälkeen 1-3 päivää pellolla, minkä jälkeen se ajetaan latokuivuriin kuivattavaksi joko irtonaisena tai paalattuna. Pääosa kuivataan irtonaisena, sillä tilalle valmistui vuonna 2007 uusi heinäkuivuri, jossa heinä kuivataan irtonaisena ja paalataan vasta sen jälkeen.

Hevosheinän tuotannosta on tilalla 30 vuoden kokemus. Hevosopisto Ypäjällä on ollut koko ajan sopimuskumppanimme. Sittemmin on tullut muitakin sopimuskumppaneita, ja lähes koko tuotanto on sopimuspohjaista.

Heinästä korjataan tavallisesti kaksi kuivaheinäsatoa. Heinäkasvusto on timotein ja nurminadan seosta. Eri heinäeristä tehdään rehuanalyysi. Tilan peltoala yhteensä on noin 80 ha, josta heinällä on noin 30 ha. Muita viljeltäviä kasveja ovat nurmikasvien siemenet, sokerijuurikas ja vilja siemeneksi. Kotieläimiä ei ole. Tilan toiminta perustuu laadittuun laatukäsikirjaan. Useimpien töiden tekemisestä hyvin tai huonosti aiheutuu yhtä paljon vaivaa. Niinpä teemme työmme hyvin.

Heinän kuljetus onnistuu traktorilla lähietäisyydelle (esim. noin 30 km). Pakettiautolla ja peräkärryllä voidaan kuljettaa kerralla enintään noin 1 600 kilon erä. Myös rahtikuorma-autoilija voi kuljettaa heinää. Heinäpaalit voidaan laittaa 1,2 x 2,13 metrin kokoisille lavoille, jolloin kuorma saadaan tehtyä ja purettua koneellisesti. Yhdelle lavalle mahtuu 56 paalia, joiden keskikoko on noin 10 kiloa. Heinää voi myös noutaa itse.

Hovintie 45
31500 Koski Tl

Puhelin:
(02) 484 2515
0400 672 119

Sähköposti: heikki.vesanen(at)koski.fi

  • image
  • image
  • image
  • image