Erkki ja Juha Heinonen, Mäkitien tila

Tila sijaitsee Vihdissä hyvien liikenneyhteyksien päässä esimerkiksi pääkaupunkiseudun ympäristön ravitalleista. Tilalla tuotetaan monipuolisesti latokuivattua kuivaa heinää ja esikuivattua säilörehua. Heinän koneellisesta kuivauksesta on tilalla yli 30 vuoden kokemus. Muita myyntituotteita ovat vehnänolki ja kaura.

Tuotanto tapahtuu ympäristötuen ehtoja noudattaen. Rehut pyritään tuottamaan mahdollisimman taloudellisesti kuitenkaan laadusta tinkimättä. Tila tuottaa erityisesti korkealuokkaista heinää parhaille ravihevosille, joten heinän analysointi on ensiarvoisen tärkeää. Monet Vihdin alueen hevostiloista käyttävät Heinosen Heinän laatutuotteita.  Asiakkaisiimme kuuluvat myös Tuomarinkylän ja Ruskeasuon ratsutallit.

Tila kuului Kemiran maatilakoeryhmään yli 20 vuotta ja on hyödyntänyt erityisesti nurmikasvikokeiden tuloksia. Tilalla on tehty muun muassa lannoite-, kasvinsuojelu-, sadetus- ja rehujen säilöntään liittyviä kokeita. Erkki Heinonen on laatinut myös heinäntuotannosta ISO9001-standardin mukaisen laatukäsikirjan ja osallistunut opintomatkoille Saksaan, Irlantiin ja Ruotsiin.

Kevät- ja syyssadon paalit voidaan tehdä yksitellen tai kaksi päällekkäin käärittyinä, jolloin painon voi valita 170 ja 500 kilon väliltä.

Paalaimemme ovat Krone Big Pack 890, jonka paalikoko on 80 x 90 cm ja Claas Quadrant 1150, paalikoko 80 x 50 cm. Paalin pituutta voidaan vaihdella. Kääriminä ovat Taarupin kanttipaalikäärin ja Crosswrapin 3D käärin. Käytämme myös lannoituksessa huipputekniikkaa. Levittimenä on Amazonen ns. vaakaversio ja John Deeren ajo-opastin. Käytännössä saamme tiettyyn kohtaan pellolla tarkasti tietyn määrä lannoitetta satelliittipaikannuksen, vaa'an ja tietokoneen avulla. Olemme siirtymässä tilalle räätälöityyn omaan lannoitteeseen.

Mölkintie 135
03400 Vihti

Puhelin:
040 5444 169 (Erkki)
040 7039 275 (Juha Heinonen)

Sähköposti:
erkki.heinonen@elisanet.fi