Satokausi 2011 ohi - muista heinäsopimus!

 

Heinän satokausi 2011 on ohi, ja moni tuottaja odottelee analyysituloksia syyskesän viimeisistä heinäeristä. Alkukesällä pitkään jatkunut kuivuus vaivasi varsinkin osia Hämeestä, kun taas kolmatta tai myöhäistä toista satoa häiritsivät syyssateet.

Rehuarvot vaikuttavat ensimmäisten analyysitulosten perusteella hyviltä sääoloista huolimatta. 

Kosteahkoa tai märkää syyssadon rehua saattaa tänä vuonna tulla markkinoille tavallista enemmän. Kosteakin rehu sopii hevosille, jos energia-, valkuais- ja muut rehuarvot ovat kohdallaan. Esimerkiksi kesän laidunruoho sisältää kosteutta enemmän kuin käytännössä mikään hevosille tehty säilörehu. 

Varmista tulevan vuoden rehut sopimuksella - NYT!

Syyssateet ovat paikoin vaikeuttaneet viimeisten erien korjuuta. Heinän saatavuus kannattaakin varmistaa sopimuksella mahdollisimman pian. Poikkeuksellisen kovat sateet ovat vaikeuttaneet heinäntekoa jo kesällä maan muissa osissa, erityisesti osissa Suomenselkää ja Pohjanmaata. Hyvälle hevosheinälle voikin keväällä olla kysyntää kaikkialla maan etelä-, keski- ja länsiosissa. 

Osa heinärenkaan tuottajista on päivittänyt satokauden 2011 tietoja tuottajasivuille. Voit tiedustella kesän 2011 rehuja suoraan alueesi tuottajilta